Over DE NOOD

Bent u niet in staat om een kijkje te komen nemen in onze showroom in Middelburg of zoekt u wellicht gewoon nog tips voor een leuk uitje? Bezoek dan onderstaande bezienswaardigheden en u zult naast een mooie locatie ook de buitenverlichting van DE NOOD en KARELS Buitenverlichting tegenkomen!

BEZIENSWAARDIGHEDEN

paleis het loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie als museum opengesteld voor het publiek. 

 

Aan de muren van de paleisgangen vindt u het gelijknamige lantaarn model 'het Loo'. Wanneer de u de paleistuinen in gaat ziet u prachtige koperen fonteinen, die door DE NOOD zijn gerealiseerd.

Artis is een dierentuin gelegen in het hartje van Amsterdam. Het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra, in de volksmond: Artis, werd in 1838 opgericht. Met een aantal gebouwen dat uit de negentiende eeuw stamt heeft Artis volgens velen een charme en een historische dimensie die aan modernere dierentuinen ontbreken.

 

Verspreid door de dierentuin staan de klassieke buitenverlichting van DE NOOD.

ARTIS
Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. U wordt hier meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.

 

Verspreid over het terrein van het openlucht museum treft u diverse modellen buitenverlichting van DE NOOD, waaronder de Leidse Kap, Kollum en Hollandse Kap.

Kasteel groeneveld

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats. Programma, locatie, huis, park en inrichting zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op enige afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken. Om diezelfde redenen komen nog steeds zo'n 500.000 bezoekers per jaar naar Groeneveld.

 

Op diverse prominente plekken aan en rondom Kasteel Groeneveld hangt de klassieke buitenverlichting van DE NOOD.

Zaanse schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen. Beleef, proef en ruik de sfeer uit de achttiende en negentiende eeuw!

 

Op diverse locaties in het park treft u klassieke buitenverlichting van DE NOOD en KARELS Buitenverlichting.

Kasteel ammersoyen

Kasteel Ammersoyen, een authentieke middeleeuwse waterburcht met opvallende hoektorens en een brede slotgracht. Zonder overdrijving mag gezegd worden dat het één van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland is. En dat op minder dan tien minuten rijden van de A2.

 

Wanneer u de de oprijlaan volgt naar het kasteel, ziet u het indrukwekkende kasteel al van veraf liggen en wordt het pad verlicht door de historische straatlantaarns van KARELS Buitenverlichting.

slot loevenstein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland.

 

Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken en de buitenverlichting van DE NOOD omgeving verlicht.

Lange voorhout

Bent u van plan een dagje naar Den Haag te gaan, neem dan eens een kijkje bij het Lange Voorhout. Het Lange Voorhout is een van de bekendste straten van deze stad en wordt ook wel de De 'Koninginneroute' genoemd. Sinds 2007 is de route geheel vernieuwd en gerenoveerd. Speciaal voor de renovatie van het Lange Voorhout heeft de gemeente Den Haag een nieuw armatuur laten ontwikkelen. 

 

U herkent de verlichting, die door DE NOOD is geproduceerd, aan de vergulden kroon en ornamenten. Een bijzondere lantaarn, zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen! 

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg