Over DE NOOD

Bent u op zoek naar een buitenverlichting om thuis uw eigen unieke sfeer te creëren? Misschien wilt u wel een buitenlamp die daarvoor naar wens aangepast of geheel op maat gemaakt moet worden? Zoekt u een bijzonder kunstwerk gemaakt van koper, RVS, messing of brons? Uw fantasie is uw enige limiet! Leg uw vraag neer bij DE NOOD en wij denken met u mee.

CREËER UW EIGEN UNIEKE SFEER

 
De stijl van uw woning doorgetrokken in het design van uw buitenlamp

DE NOOD heeft veel waardering voor haar relaties die dat kleine beetje extra wensen. Daarom bieden wij graag de mogelijkheid om ook specifieke wensen te realiseren. Van de kleinste detaillering tot de meest gewaagde statements, onze medewerkers maken het voor u.

Zo is één van de mogelijkheden om uw lantaarn te lakken in de exacte kleur van bijvoorbeeld uw voordeur en kozijnen. Maar uiteraard zijn er nog vele andere extra's.

 

Soms gaat het in de koperslagerij niet om verlichtingsobjecten, maar om andere bijzondere objecten of kunstwerken. Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn twee koperen fonteinen gerealiseerd door DE NOOD.

Fonteinen koper Paleis Het Loo

Op de rotonde die de Wilhelminastraat met de Baronielaan en Ginnekenweg in Breda verbindt is het kunstwerk 'De Koninginnen' van Tom Claassen te aanschouwen. Bovenaan 'De Koninginnen' van de Bredase kunstenaar pronkt een lantaarn van DE NOOD.


Het kunstwerk, bestaande uit een unieke mast van 8,5 meter hoog met daaraan twee armen met daarop goudkleurige leeuwinnen, symboliseert onze Koningin Maxima en prinses Beatrix.

 
Lantaarn DE NOOD puntje op de i kunstwerk Tom Claassen
 
Lantaarn door rieten dak

In 2007 is een heel bijzonder verzoek bij DE NOOD binnengekomen om voor een monumentale rietgedekte boerderij buitenverlichting te bedenken aansluitend bij de bouwstijl van de boerderij en de specifieke wensen van de eigenaar.

 

De wens was om op de hoek van de boerderij een klassieke koperen buitenlamp te plaatsen, bij voorkeur op een muurarm.

Het rieten dak steekt echter ver over de gevel heen, waardoor deze vrij laag t.o.v. het grondoppervlak uitkomt en een muurarm met verlichtingsarmatuur moeilijk daaronder te passen is.

 

Deze relatie van DE NOOD was voor zijn nieuwe woning op zoek naar bijzondere buitenverlichting. Hij had een speciaal idee voor de buitenlampen in zijn gedachten, maar kon dit helaas nergens vinden. Een van zijn kennissen was al bekend met  DE NOOD en raadde hem dan ook aan om contact met ons op te nemen.

 

Zijn oog viel op de buitenlamp model Wildenborch. Deze hebben we bij DE NOOD in drie verschillende formaten: Mini, Midi en Grand. Maar hij had zelf een ander formaat in gedachten. Het model Wildenborch is om deze reden aanzienlijk verlengd, en het moet gezegd worden: het resultaat is prachtig en past perfect bij zijn woonomgeving!

 

Model Wildenborch verlengd
 
Levensgrote koperen lantaarns

Levensgrote lantaarns, volledig van koper én met de hand gemaakt; een uniek project voor DE NOOD. Zij mocht drie lantaarns produceren van maar liefst 125 kilo per stuk voor een gerenommeerde kledingwinkel in Nederland. Met 2 m hoog en 1,50 m breed zijn deze lantaarns alles behalve onopvallend, echte eyecatchers.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een buitenlamp of ander project geheel of gedeeltelijk op maat te laten maken? Of een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met ons en wij informeren u graag!

Hoofdkantoor

T | +31(0118657585

E | info@denood.nl

 
Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg