Over DE NOOD

DE NOOD werkt regelmatig samen met architecten, stedenbouwkundigen, vormgevers, ontwerpers en beeldende kunstenaars.

 

Bijzondere, openbare (verlichtings)projecten worden van idee tot totaaluitvoering gerealiseerd door een gedreven team van medewerkers die gespecialiseerd zijn in maatwerk en speciale projecten. Hun creativiteit wordt gekoppeld aan vakmanschap en innovatieve technieken visualiseren uw ideeën.

 

DE NOOD is een partner die vele facetten van het vak beheerst. 

maatwerk openbare ruimte

 
Unieke lichtzuilen Sneek 

In Sneek kunt u een bijzonder verlichtingsproject, geproduceerd door DE NOOD, bewonderen. Als onderdeel van een herstructureringsproject, bestaande uit 100 woningen voor woningstichting De Wieren, zijn de nieuwe design lantaarns in de wijk Noorderhoek geïnstalleerd.

Deze ‘specials', zoals ze die bij DE NOOD noemen, zijn gemaakt van RVS en vervolgens gepoedercoat in een zwartgrijze kleur. Binnenin zijn ze voorzien van 2700K LED-strips die zijn afgedekt met gepareld polycarbonaat.

Speciale masten naarden-vesting

In samenwerking met de TLU landschapsarchitecten uit Utrecht heeft DE NOOD een serie maatwerk masten geproduceerd voor de gemeente Naarden, locatie Naarden-Vesting. 

Het gaat om RVS (groen gelakte) octogonale masten.

 
Maatwerk led zuil sluis

In samenspraak met de gemeente Sluis heeft DE NOOD een led armatuur ontwikkeld voor het Spuiplein in Breskens voor het aanduiden van wandelpaden en fietsroutes.

 
Bijzondere witte lantaarns Hindeloopen

Speciaal voor in het stadje Hindeloopen heeft DE NOOD  in opdracht van de gemeente Sudwest-Fryslân een aantal bijzondere lantaarns geleverd. Deze op maat gemaakte witte lantaarns zijn afgeleid van de verlichting bij twee andere bruggen in het centrum. De lantaarns zijn op de nieuwe toegangsbrug naar de nieuwbouwwijk aangrenzend aan het centrum geplaatst. 

 
 
Heemraadsbrug rotterdam in oude luister hersteld

Op de Heemraadsbrug in Rotterdam branden vier bijzondere replica's van bruglantaarns die geproduceerd zijn in onze werkplaats in Middelburg. In oude luister hersteld, maar wel met moderne ledtechniek.

 

Op initiatief van een buurtbewoner en dankzij het vakwerk van onder andere de koperslager en de smid van DE NOOD, prijken er sinds donderdagavond 13 september vier gloednieuwe replica's van historische lantaarns in de wijk Delfshaven. En dat na 73 jaar afwezigheid.

Maatwerk Lange voorhout den haag

De 'Koninginneroute' in Den Haag is sinds 2007 geheel vernieuwd en afgelopen jaar officieel geopend door Prinses Maxima.  Het enige wat nog ontbrak aan deze sfeervolle plek was de openbare verlichting. Speciaal voor de renovatie van het Lange Voorhout heeft de gemeente Den Haag een nieuw armatuur laten ontwikkelen. Het herkenbaar maken van de Koninklijke route was de achterliggende gedachte tijdens het ontwerpen van deze verlichting. Niet voor niets zijn de verlichtingsarmaturen verrijkt met een vergulden kroon en ornamenten.

 
 
Maatwerk Hekwerk project Lange Haven Schiedam

Verspreid door de binnenstad van Schiedam vindt u het nieuwe (en deels gerestaureerde) maatwerk hekwerk geleverd door DE NOOD.

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg