Hartje Breda: De slimme lichtjes van de stad

Een paar honderd mensen zijn afgekomen op de officieuze heropening van de Willemstraat door wethouder Boaz Adank. De duisternis is al ingetreden in de zwoele binnenstad.

 

 

In het Valkenberg zitten nog picknickers en doen wat jonge vrouwen fitnessoefeningen.

 

Adank telt midden in de Wilemstraat af en daar zijn ze: de 'slimme' lichtjes van de stad. Een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en creativiteit. "Geen stad in Nederland en ver daarbuiten heeft zulk slim licht", vertelt ontwerpster Ellen de Vries. De kleurlampen zijn zo ingesteld dat ze rekening houden met onze gemoedstoestand.

 

Licht en functioneel in de ochtend - op weg naar het werk. Romantisch in de avond, als we nog even willen flaneren over de boulevard met 19e eeuwse grandeur, die de Willemstraat geworden is.

 

De straatlantaarns en spotjes bij het Nassaumonument veranderen voortdurend van kleur, begeleid door vrolijke klanken van weleer. Eerst klinkt het als taptoe-muziek in onze garnizoensstad, dan als jazz in de hottest place in the south en tenslotte als een mooie metafoor voor Breda: een gezellige variété-voorstelling.

 

We zien alle kleuren van de regenboog langskomen. En aan het einde, als kort het thema uit Love Story klinkt, kleuren Willemstraat en Willemsbrug rood, de kleur van liefde en romantiek.

 

De lichtshow is voorbij voor je er erg in hebt. 'De komende dagen worden nog druk genoeg', zal Boaz Adank gedacht hebben.

 

Vanaf vandaag wordt de opening van het station officieel en uitgebreid gevierd, maar enkele honderden mensen kunnen later zeggen: wij zagen destijds als eersten die slimme lichtjes van de Willemstraat.

 

Bron: BN de Stem

Please reload

Nieuws uitgelicht

DE NOOD zet in op Augmented Reality

February 7, 2020

1/10
Please reload

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg