Aan het woord | Erwin Felten, gemeente Venlo over restauratieproject Tegelen

April 24, 2017

Dit keer spraken wij voor de rubriek ‘Aan het woord’  met Erwin Felten, Medewerker Beheer, Afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving bij de gemeente Venlo, over het restauratieproject dat DE NOOD heeft mogen uitvoeren voor de straatverlichting in de oude kern van Tegelen.

 

 

 

 

DE NOOD is een partner die meedenkt

 

 

“Door de verschillende projecten in de gehele gemeente Venlo is er regelmatig contact met DE NOOD waarbij altijd wel een aantal frisse ideeën de revue passeren”, vertelt Felten. “Ook dit maal werd het voornemen renovatie ‘oude kern Tegelen’ besproken. Het idee ontstond om de her en der verspreide oude masten die dateren uit 1920 op te knappen en te clusteren en in te passen in dit project. DE NOOD is een partner die meedenkt in de oplossing hoe deze masten zoveel als mogelijk weer in oude glorie te restaureren.”

 

Kunt u iets meer vertellen over het project Tegelen

“Vanuit de afdeling cultuurhistorisch erfgoed was men doende de mogelijkheden in beeld te brengen hoe dit typisch stukje Tegelen weer in te richten zoals in de jaren 1900. Openbare verlichting was vanaf begin al een belangrijk onderdeel. Enthousiaste collega’s die de meerwaarde van deze authentieke verlichting erkenden, hebben een belangrijke rol gespeeld. Zelfs met foto’s uit die tijd hadden we een goed beeld hoe deze masten weer opnieuw opgebouwd konden worden.”

 

 

Aanbieden van maatwerkoplossingen gaf de doorslag

 

 

Waarom DE NOOD?

“DE NOOD is voor authentieke verlichting in de gemeente Venlo het eerste aanspreekpunt. De expertise en vooral meedenken en aanbieden van maatwerkoplossingen gaf hierbij de doorslag.”

 

Bent u tevreden?

“Zeker; We ontvangen alleen maar heel positieve reacties. Ook dit maal een resultaat wat precies past zoals vooraf met elkaar bedacht.”

 

 

Niet alleen afgaan op de producten die standaard zijn

 

 

Wilt u nog iets kwijt?

“Graag geef ik iedereen de tip om met DE NOOD iedere wens of idee te bespreken en niet alleen af te gaan op de producten die standaard te verkrijgen zijn. Wanneer wordt ingezoomd op speciale wensen of ideeën komt men al verrassend snel tot een maatwerkoplossing die immer binnen project en budget passend te maken zijn. Laat je vooral inspireren door de historie van bepaalde gebouwen, functies van pleinen,  en in mijn geval de zgn. wasplaats met daarbij behorende authentieke elementen.  Een stukje maatwerk met zulk mooi eindresultaat daagt je uit voor het volgende project!”

 

 

>>Terug naar het overzicht

Please reload

Nieuws uitgelicht

DE NOOD zet in op Augmented Reality

February 7, 2020

1/10
Please reload

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg