DE NOOD levert slimme straatverlichting met regenboogkleuren voor Hengelo

November 24, 2017

De Pastoriestraat in het centrum van Hengelo kleurt 's avonds en 's nachts alle kleuren van de regenboog. De nieuwe straatverlichting is naar wens in iedere lichtkleur te verstellen.

 

 Foto: RTV Oost

 

De nieuwe lantaarns van DE NOOD zijn van led modules voorzien die behalve een warm witte lichtkleur weergeven ook alle andere kleuren van de regenboog kunnen uitstralen.

 

Elk feest een eigen kleur

De nieuwe straatlantaarns zijn te bewonderen in de oudste horecastraat van Hengelo. Uniek is dat ondernemers in het gebied zelf voorgeprogrammeerde lichtstanden kunnen instellen. 

 

Zo kan tijdens Koningsnacht de straat oranje gekleurd worden of rood-wit-blauw tijdens bevrijdingsnacht.

 

Politie

De politie kan, als de situatie daarom vraagt, via eigen bediening de verlichting met één druk op de knop instellen op fel wit licht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de SmartCity safety control app.

 

Wethouder Marcel Elferink schakelende vanavond de nieuwe verlichting officieel voor het eerst in. Het project maakt deel uit van een 11-stappenplan om de Pastoriestraat aantrekkelijker te maken. Ondernemers en de gemeente Hengelo werken en investeren in dit project.

 

Youtube

Zie ook de film op Youtube om een beter idee te krijgen van de nieuwe slimme verlichting van DE NOOD met regenboogkleuren in Hengelo! Bekijk ook de film 

 

Bron: RTV Oost

Please reload

Nieuws uitgelicht

DE NOOD zet in op Augmented Reality

February 7, 2020

1/10
Please reload

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg