Nieuwe verlichting op de H.B.S.-Brug viert 100 jarig bestaan van de HBS te Oud-Beijerland

February 19, 2019

IIn 2018 bestond de H.B.S. in Oud-Beijerland (sinds 2011 onder de naam ‘Het Hoeksch Lyceum’ en inmiddels verhuisd naar een andere locatie) 100 jaar. Aan de H.B.S.-laan, vernoemd naar het voormalige Rijks-HBS, werd de school 100 jaar geleden geopend en gaf de stenen brug over de Vliet toegang tot het complex. Nu doet het gebouw dienst als appartementengebouw, waarvoor het ongeveer 20 jaar geleden is verbouwd. Nico Baan, werkvoorbereider en beheerder gemeente Hoeksche Waard, vertelt ons over de nieuwe verlichting.

 

We hebben begrepen dat de verlichting een cadeau was

“Per 1 januari 2019 is de gemeente Oud-Beijerland opgegaan in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Als afscheidscadeau aan de inwoners van Oud-Beijerland zijn er in 2018 nog diverse projecten uitgevoerd om het dorp te verfraaien. De verlichting op de HBS-brug was er één van. Samen met een herinneringsplaatje ‘1918 – HBS – 2018’ op de armaturen is de nieuwe verlichting op de HBS-brug geïnstalleerd.”

 

 

En waarom de keuze voor deze armaturen?

“Voor ons is DE NOOD een betrouwbare leverancier met kwalitatief hoogwaardige producten. Bovendien zochten we de mogelijkheid voor het toevoegen van het herinneringsplaatje aan de armaturen. En dat kon bij DE NOOD. De keuze voor het model  armaturen is gemaakt door de bewoners van het HBS-complex. We hebben aan de bewoners verschillende voorstellen gedaan, waaruit zij vervolgens hebben gekozen.”

 

Dhr. Baan laat ons tenslotte weten tevreden te zijn met het eindresultaat. “Andere locaties in de gehele Hoeksche Waard komen zeker ook in aanmerking voor de producten van DE NOOD.”

 

Please reload

Nieuws uitgelicht

NIEUW | Haagse mast met geïntegreerde stekkerdoos

November 28, 2019

1/10
Please reload

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg