Langestraat Delden krijgt nieuwe lantaarnpalen

May 1, 2019

In juni 2019 zullen in de Langestraat, tussen Hotel de Zwaan en Leferink Schoenen, de huidige lantaarnpalen worden verwijderd en door een nieuwe lantaarnpalen worden vervangen.

 

 “De nieuwe lantaarnpalenbestaan uit een ‘Haagse mast’ zijnde een replica van een oude ‘gaspaal’, vroeger gebruikt in combinatie met een gaslamp. Het is een zware kwaliteit gietijzeren mast in de kleur zwart met diverse verfraaiingen en aan de bovenzijde twee uitsteeksels, de laddersteun, waartegen vroeger de ladder werd geplaatst om de lamp te kunnen aansteken.” Bovenop de mast zit de lichtarmatuur (model Vondel) welke een rondvormig armatuur is en een replica van een Ritter gaslantaarn. “Het schoorsteentje (De snuiver), op de top van het armatuur is het bewijs.”

 

“De lichttechniek is een led unit welke een warm wit licht geeft. Het licht schijnt deels tegen de sierlijke spiegel in de bovenzijde van het armatuur en weerspiegelt het licht op straat. Door het gebruik van een tube, een doorzichtig buisje op de LED unit ontstaat het idee dat daar echt een lamp brandt, maar in werkelijkheid zijn dit ledjes. Overdag zie je een ‘lamp’ en in het duister licht deze mooi op. Al met al een feeëriek lichtbeeld.”

 

bron: nieuwsuitdelden.nl

 

Please reload

Nieuws uitgelicht

DE NOOD zet in op Augmented Reality

February 7, 2020

1/10
Please reload

Contact
Volg ons
  • Facebook - DE NOOD
  • Twitter - DE NOOD
  • YouTube - DeNoodTV
  • Pinterest - DE NOOD
  • Instagram - DE NOOD

Arnesteinweg 38

4338 PD Middelburg